НАП: Вадим на светло сивия сектор по Северното Черноморие

Ще продължат проверките по метода на „тайния клиент“

НАП: Вадим на светло сивия сектор по Северното Черноморие

  1. Новини Варна
  2. Новини от България
  3. Новини Варна
  4. НАП: Вадим на светло сивия сектор по Северното Черноморие


0 (0%) 0 (0%)
Гласували: 0
Сподели публикацията в Facebook Сподели публикацията в Twitter Сподели публикацията в Google+ Сподели публикацията в LinkedIn

В кампанията ще бъдат ангажирани около 500 души, сред тях и командировани от страната, които ще осъществяват непрекъснат контрол.


От 1 юли от НАП започват масови проверки в курортите по Северното Черноморие, съобщи шефът на Териториалната дирекция на агенцията Милена Колева на среща с представители на туристическия бранш. Инспекциите ще бъдат съвместни с МВР, митницата, Агенцията по храните и Комисията за защита на потребителите.

Основната цел е да се извади сивият сектор на светло като се разкриват нарушителите и се събира достоверна информация от бизнеса къде се извършва нерегламентирана дейност, обясни зам.-директорът на НАП Варна Ивелин Станчев. 

Ще продължат проверките по метода на „тайния клиент“, за да се установяват реалните приходи на обектите. Ще се следят приоритетно заведения с голям клиентопоток, добави Ваня Димитрова – шеф на дирекция „Контрол“. Данъчните ще следят за издаване на касов бон и ще наблюдават дистанционно как варира оборотът на обектите. Освен хотели, заведения и магазини, ще се контролират и обменни бюра. При сериозни нарушения ще се запечатват обекти.

Заедно с Гранична полиция от НАП ще спират коли на доставчици на КПП-тата и ще осъществяват фискален контрол на рискови стоки, посочи Бойка Генова – шеф на сектор „Фискален контрол“. Идеята на данъчните е да се стигне до получателя на стоката. На Дуранколак ще бъдат спирани автобуси с туристи. Информацията от документацията ще бъде изпращана до централното управление на НАП, откъдето ще следят дали подадените данни отговарят на реализираните нощувки.

Представители на туристическия бранш изразиха опасения, че проверките на НАП ще затруднят дейността им, ще забавят поръчки и ще блокират резервации. От териториалната агенция увериха, че имат необходимия опит и организация, за да не допуснат да се затормозява работата на бизнеса.

 

 

Снимка: Дарик

Новина на: Дарик

Коментари

от No comment2016-06-20 14:03:47''Тайния клиент'' на НАП, хахаха. Всяка бабичка на пътя с табелка ''СТАИ ПОД НАЕМ'' да очаква тайните клиенти на НАП. Не знам колко опит имат от териториалната агенция щом до сега не са изкарали сенчестия бизнес на светло, явно ще е пак прах в очите и ще имитират дейностОтговори


Максимални символи при коментар 2000!


X

Последвайте ни във Facebook

Намерете ни във Facebook

За контакти с нас...