Швейцарската преса: Кристалина строи мостове

Георгиева описана като решителна жена, която работи за гъвкав и ефективен ЕС

Швейцарската преса: Кристалина строи мостове

  1. Новини Варна
  2. Световни новини
  3. Швейцарската преса: Кристалина строи мостове


0 (0%) 0 (0%)
Гласували: 0
Сподели публикацията в Facebook Сподели публикацията в Twitter Сподели публикацията в Google+ Сподели публикацията в LinkedIn

Европейската комисия увеличава средствата, насочени в тази посока за 2015 и 2016 г., от 4.5 на над 10 милиарда евро.


Георгиева описана като решителна жена, която работи за гъвкав и ефективен ЕС

"На Изток тя призовава за разбиране спрямо старите страни членки на ЕС: „Те ни казват: Нуждаем се от вашата помощ. Къде сте?" На Запад тя предупреждава, че историческият опит на Източна Европа не трябва да бъде подценяван: „Ние не сме се сблъсквали с етническо разнообразие. Зад желязната завеса не можехме да видим света и светът не идваше при нас." пише едно от най-престижните немскоезични издания, Нойе Цюрихе Цайтунг, в портрет на заместник-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева.

Така "тя работи за преодоляване на пропастта, задълбочила се след финансовата криза, между източните и западните части на Европа" и "изгражда мостове," се казва още в публикацията.

Авторът Никлаус Нушплигер допълва, че Кристалина Георгиева играе ключова роля в това да се намерят допълнителни средства в европейския бюджет, за да се финансират политиките за справяне в бежанската криза. Изданието определя Кристалина Георгиева като енергична и решителна жена, която работи за гъвкав и ефективен Европейски съюз, без излишна бюрокрация.

"В бъдеще ЕС трябва по-скоро да определя само целите вместо да чертае точния процес за тяхното постигане," казва Кристалина Георгиева в разговор с автора на материала.

Изданието говори и за почитта, която българският еврокомисар отдава на българските традиции и култува.

"Тя е гражданин на света и на Европа, но остава силно привързана към корените си," казва Нойе Цюрихер Цайтунг. И припомня, че всяка година Кристалина Георгиева "облича народна носия и организира българско хоро на „Гран плас", централния площад в Брюксел.

Новина на: Стандарт

Коментари

Все още статията не е коментирана.


X

Последвайте ни във Facebook

Намерете ни във Facebook

За контакти с нас...