Британският премиер запазва поста си независимо от резултатите на референдума

Аз просто ще продължа работата си

Британският премиер запазва поста си независимо от резултатите на референдума

  1. Новини Варна
  2. Световни новини
  3. Британският премиер запазва поста си независимо от резултатите на референдума


0 (0%) 0 (0%)
Гласували: 0
Сподели публикацията в Facebook Сподели публикацията в Twitter Сподели публикацията в Google+ Сподели публикацията в LinkedIn

Според Дейвид Камерън евентуална победа на Брекзит няма да е „присъда” за работата му


Британският премиер Дейвид Камерън, който оглавява и агитационната кампания за оставане на страната в ЕС, възнамерява да запази поста си независимо от резултатите от референдума в страната му на 23 юни. Това заяви той в интервю за лондонския „Таймс”, цитирано от БГНЕС.

Камерън допълни, че ако се наложи, е готов да преговаря за излизането на Великобритания от ЕС. Нещо повече, той смята, че никой друг не би могъл да се справи по-добре като главен преговарящ заради неговите „силни връзки в цяла Европа”.

„Аз просто ще продължа работата си. Имам ясен мандат от британския народ да оглавявам консервативното правителство независимо от референдума”, изтъкна той.

Според него евентуална победа на Брекзит на допитването няма да е „присъда” за работата му.

Камерън се ангажира с каузата "оставане в ЕС" след като по-рано тази година успя да договори преференциални условия на членство на Великобритания в ЕС, в случай че гражданите на Острова решат да запазят мястото си в организацията.

Според някои анализатори, ако британците изберат т.нар. Брекзит, то Камерън може да загуби мястото си начело на консерваторите и кабинета за сметка на подкрепящия излизането от ЕС бивш кмет на Лондон Борис Джонсън.

 

Снимка: БГНЕС

Коментари

Все още статията не е коментирана.


X

Последвайте ни във Facebook

Намерете ни във Facebook

За контакти с нас...