Димитър Карбов: Циганското население носи бурки, защото му се плаща за това

В никакъв случай тези явления не са приемани и одобрявани от обществото

Димитър Карбов: Циганското население носи бурки, защото му се плаща за това

  1. Новини Варна
  2. Новини от България
  3. Новини Варна
  4. Димитър Карбов: Циганското население носи бурки, защото му се плаща за това


0 (0%) 0 (0%)
Гласували: 0
Сподели публикацията в Facebook Сподели публикацията в Twitter Сподели публикацията в Google+ Сподели публикацията в LinkedIn

Ако трябва да говорим за толерантност, то такава не съществува, ако става въпрос за живота и здравето на гражданите.


Циганското население носи бурки, защото му се плаща за това. Това каза за Радио „Фокус” – Варна Димитър Карбов, координатор на ПП НФСБ за област Варна.

Той посочи, че идеята за забраната на носене на прикриващи лицето дрехи и аксесоари на територията на община Варна е чисто превантивно да бъдат предприети мерки и да бъдат наложени санкции. Според Димитър Карбов напоследък сред циганското население има модна тенденция да се продават и да се носят такива нетрадиционни облекла за географските ширини, в които се намираме. „Това признание го направи и главния прокурор пред всички медии. Това е една практика, която вече е започнала и както е известно вече в няколко български общини беше прието такова решение, предполагам и в други ще се приеме.

Очаквам и от националния законодателен орган евентуално да се приеме една национална забрана, но това не ни гарантира решението на народните представители, че ще се случи естествено. Затова и сме го заложили като промяна на нормативната уредба в община Варна да бъде въведено едно такова ограничение, което да възпрепятства използването на т. нар. модни аксесоари, които покриват лицата”, посочи Димитър Карбов.

По думите му всеки гражданин, виждайки такъв субект, го възприема като предпоставка и заплаха за живота и здравето му, а първото нещо, което му минава през главата е да се отдели на безопасно разстояние. Според него в България има достатъчно население из цялата страна, което да е податливо, когато стане въпрос за даване на пари. „Те нямат и никакви скрупули, да не говорим, че те са и безверници. За тях няма религиозни канони, които по някакъв начин да ги подтикват към едно такова решение”, подчерта Димитър Карбов.

Коментари

Все още статията не е коментирана.


X

Последвайте ни във Facebook

Намерете ни във Facebook

За контакти с нас...