Градски транспорт ще излезе на печалба след 64 години изчисли Гуцанов

Фирмата сама си купуваше автобусите и си теглеше кредити

Градски транспорт ще излезе на печалба след 64 години изчисли Гуцанов

  1. Новини Варна
  2. Новини от България
  3. Новини Варна
  4. Градски транспорт ще излезе на печалба след 64 години изчисли Гуцанов


0 (0%) 0 (0%)
Гласували: 0
Сподели публикацията в Facebook Сподели публикацията в Twitter Сподели публикацията в Google+ Сподели публикацията в LinkedIn

В предишните мандати на общинските съвети „Градски транспорт” беше на минимална печалба или загуба.


Ако общинското дружество „Градски транспорт” печели по 20 000 лв. на месец, на него ще са му необходими 64 години да изплати всички натрупани досега задължения, изчисли градският лидер на БСП Борислав Гуцанов. Преди дни от компанията обявиха, че за първия месец, след като поеха всички линии в морската столица, са на плюс с 25 000 лева. Допреди това част от линиите се обслужваха от частния превозвач „Транстриумф”, чийто собственик е общинският съветник на социалистите Антраник Шакариян.

„В предишните мандати на общинските съвети „Градски транспорт” беше на минимална печалба или загуба. Фирмата сама си купуваше автобусите и си теглеше кредити. С покупката на новите автобуси и тролейбуси трябваше да бъде на печалба, но загубата за 2015 г. е близо 4 млн. лв., а от предходните години – 12,5 млн. лв. При загуба от общо 16,5 млн. лв. няма никаква реакция и не се поставя въпросът за смяна на ръководството. Може би определени хора от ГЕРБ са застанали на входа и изхода на това предприятие или пък не могат да го управляват”, коментира Гуцанов.

Според председателя на варненските социалисти трябва да има сесия на местния парламент, посветена на общинската икономика. Той даде за пример Очна болница, която била в лошо състояние, докато частните клиники реализират печалби.

„Управителите на ДКЦ-тата всяка година се оправдават с конкуренцията на частните медицински центрове, които нямат като техния сграден фонд и не се подпомагат от общината”, добави още Гуцанов.

Новина на: Дарик

Коментари

Все още статията не е коментирана.


X

Последвайте ни във Facebook

Намерете ни във Facebook

За контакти с нас...